Prezentarea chakrelor - prima chakra - chakra radacina - Muladhara

Chakra radacina - Muladhara - culoare rosie

Chakra radacina sau Muladhara este prima chakra si se afla la baza coloanei vertebrale a corpului nostru.
Chakra Radacina este legata de instinct, securitate, supravietuire si deasemenea de potentialitate umana. Ceea ce ne asigura sau ne sprijina sa cautam mental un Mediu propice in care sa ne desfasuram activitatea. Ea este simbolizata printr-o floare de lotus cu 4 petale si culoarea reprezentativa este rosu.
Acesta are de a face cu probleme legate de supravietuire si impamantare. Atunci cand apare manifestarea egoului negativ sau cea a dezechilibrului, aceasta chakra se concentreaza excesiv pe probleme legate de supravietuire. Pe problemele materiale, lipsa banilor pentru achizitionarea de mancare, pentru achitarea facturilor curente, lipsa unei locuinte si nu pe probleme de nu am bani sa-mi cumpar masina, sau alte chitibusuri electronice scumpe si de multe ori inutile.
Un alt exemplu ar putea fi si probleme de sanatate si lectiile care implica afectiuni cronice de sanatate, sau probleme de afaceri sau cu locul de munca.
In aceste cazuri, nu vom avea timp pentru a ne concentra pe dezvoltarea spirituala. Ne vom concentra exclusiv pe problemele de supravietuire. Desigur, exista si exceptii, probabil toti ne-am confruntat cel putin o data in viata cu asemenea probleme. Aici este vorba de lupta zilnica a unora, doar pentru a se putea hrani, sau pentru a avea un acoperis sigur asupra capului.
Este recomandat sa pui la punct acest aspect al vietii, daca vrei sa te dezvolti spiritual.



Prima chakra se poate  dezechilibra si din cauza egoului negativ. Aici avem de-a face cu echilibrul dintre aspectul ceresc si cel lumesc.
Multe persoane care pornesc pe drumul dezvoltarii spirituale, sunt foarte putin impamantati, pornind exclusiv pe calea spirituala. Se concentreaza excesiv asupra lucrurilor celeste sau esoterice, incat au sentimentul ca lucrurile lumesti nu sunt importante! Probabil ca nu se conecteaza la Mama Pamant, cu natura pura, cu regnurile naturii, cu animalele, cu plantele, cu mineralele, cu spiritele naturii sau cu energiile libere care curg in univers.

Daca nu te implici in viata terestra, daca nu iubesti pamantul si natura care ne inconjoara, inseamna ca nu poti stapanii sau controla nici energiile libere care ne inconjoara si ne intrepatrund intregul nostru corp. Inseamna ca ai creat deja conditiile optime pentru a ajunge la un dezechilibru energetic in prima chakra, chakra radacina. Se numeste hipoactivitate in prima chakra.

Reversul medaliei e atunci cand intervine problema materialismului excesiv, si asta se intampla deseori la persoanele care pornesc pe calea dezvoltarii spirituale. Asta inseamna sa fii prea materialist, prea concentrat in placerile vietii lumesti! Esti prea impamantat la Mama Natura si ajungi sa te deconectezi de spirit si de aspectele psihologice ale vietii! Ajungi sa fii atat de concentrat pe vanitate, pe acumularea lucrurilor, pe relatii si sa pui oamenii si lucrurile materiale inainte de conexiunea ta cu lumea spirituala, cu universul, cu energiile libere din jurul nostru. Se numeste supraactivitate in prima chakra.



Un dezechilibru in prima chakra, ar putea sa determine o persoana sa se ingrijoreze sau sa se teama de unele aspecte lumesti, ceea ce reprezinta de fapt o problema psihologica. In schimb o persoana prea materialista sau prea concentrata asupra aspectelor lumesti, va fi condusa prin definitie de gandirea Egoului Negativ, care va genera alte sentimente si emotii negative.
Acest aspect este de asemenea important in ceea ce priveste sanatatea fizica, pentru ca fiecare chakra este conectata la una dintre bglandele majore. Hiper sau hipoactivitatea uneia dintre glande, iti afecteaza hormonii! Adesea acesta este motivul pentru care persoanele sunt hiperactive sau hipoactive in ceea ce priveste functionarea gonadelor, glandei Leydig(principalul androgen sau hormon masculin), a glandelor suprarenale, timusului(sistemul imunitar), glandei tiroide, glandei pineale si celei pituitare(centrale).

Desigur ca aceste dezechilibre se pot echilibra sau armoniza, doar daca au fost corect diagnosticate si persoana in sine, doreste sa se vindece cu adevarat.

Nimeni nu poate trata pe nimeni, insa oricine poate ajuta o persoana dornica sa se vindece. Dar vindecarea in sine, trebuie sa fie realizat de propria persoana!

Comentarii