Despre CHAKRE - centrele energetice ale corpului uman

Chakra este un cuvant derivat din sancrita(cakram) si inseamna "roata" sau "cerc". Aceasta denumire este mentionata de clarvazatori, care inca din antichitate aveau capacitatea de a vedea chakrele si aura corpului uman, fara tehnologii avansate. Aceste chakre sunt ca niste vartejuri si se rotesc, de aceea se aseamana cu o roata aflata in miscare. Sunt un fel de centre sau porti energetice, care se afla in corpul uman, avand forma unor palnii, care preiau energie din campurile magnetice si din univers. O mare parte - aproximativ 70% - din energia necesara sustinerii vietii este preluata prin aceste chakre. Restul de 30% este completata prin mancare. Chakrele sunt situate de-a lungul coloanei vertebrale
Rolul chakrelor este de a prelua aceasta energie universala si a o transmite catre aura corpului si apoi prin "nadi" sa disperseze si sa alimenteze intregul organism uman.

Pozitia celor 7 chakre principale.


Chakrele reprezinta un stravechi model de stimulare si echilibrare a energiilor fizice, emotionale, mentale si spirituale. Aceste virtejuri energetice constituie un fel de harta a universului tau launtric. Cu cat energia curge mai liber in fiinta ta, cu atat mai puternica este starea ta de sanatate si de buna dispozitie.

Chakrele sunt vartejuri rotitoare de energie subtila localizate de-a lungul coloanei vertebrale, de la bazin pina la crestetul capului si sunt 7 chakre principale:

1, Chakra radacina sau baza

2, Chakra osul sacral

3, Plexul solar

4, Chakra inimii, este podul care leaga primele 3 chakre, considerate chakrele lumesti, de ultimele 3 chakre, considerate chakrele spirituale. Este singura care poate genera energie.

5, Chakra gatului

6, Chakra al treilea ochi

7, Chakra coroanei sau crestetul capului


Toata lumea are chakre si toate functioneaza, desigur la anumiti parametrii, mai mult sau mai putin. In momentul in care unul se opreste complet, persoana respectiva nu mai traieste. In plus, poate diferi si capacitatea de comunicare sau fluidizare intre chakre sau nadi. Nadi sunt caile prin care se transmite si se disperseaza energia in corp.

Chakrele determina modul in care ne folosim energia. Sunt ca niste baterii, pentru diferite niveluri ale energiei tale vitale: primesc, stocheaza si emana energie, interactionand cu forta vitala universala. Libertatea cu care energia poate circula intr-un du-te-vino continuu intre fiinta ta si univers este in strinsa legatura cu starea de sanatate resimtita.

 Imagineaza-ti coloana vertebrala ca fiind axul unui lift, iar chakrele etaje diferite de la care putem experimenta viata. Cand urci de la un etaj al constiintei la altul, perspectiva ta se extinde. Sau imagineaza-ti chakrele ca fiind sapte etaje diferite ale aceleiasi cladiri. Cand te afli la parter si te uiti pe fereastra, ceea ce vezi este semnificativ diferit de imaginea perceputa de la fiecare dintre celelalte etaje. Cu fiecare inaltare succesiva, imaginea devine mai vasta.

Nu exista o cale spre Fericire, Fericirea este calea.
Nu exista o cale spre Pace, Pacea este calea.
Nu exista o cale spre Iluminare, Iluminarea este calea.
Nu exista o cale spre Echilibru, Echilibrul este calea.

Chakrele principale.
Pentru armonizarea chakrelor si a meridianelor energetice, suna pentru o programare la numarul de telefon: 0756025770. 

Comentarii